Daalse identiteit

Uit Daalrijk Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Daalse identiteit laat zich lastig samenvatten. Wat de Daalse identiteit precies inhoudt is een continue discussie waar geschiedenis, politiek, culturele sociologie en etnologie bij komen kijken. De grondslag van de Daalse cultuur is niet eenduidig aan te wijzen, het is een lang proces van invloeden en gebeurtenissen die de huidige Daalse identiteit hebben gevormd. Eentje die pluriform is en verspreid over verschillende subculturen en regionale identiteiten.

Veel van de Daalse identiteit is gevormd door haar geschiedenis, maar ook door keuzes van haar regering(en). Een groot onderdeel hiervan is hoe men in Daalrijk met geld omgaat. Schaarste is, wat dat betreft, schaars. Dit schept een samenleving waarin heel veel kan maar waarin ook gewaakt wordt voor uitwassen, zowel in wetgeving als culturele geest.

Stereotypen

Er zijn in het buitenland verschillende stereotypen van een Daler. Zo is een Holzreichs stereotype van een Daler een levensgenieter in positieve zin, of lui persoon in de negatieve. Mede vanwege vroege arbeidswetten die voorzag in kortere werkdagen en gegarandeerde vakanties en weekenden, maar ook vanwege de vele voorzieningen en brede culturele blik op mentale gezondheid.

Vanuit Marianne is het stereotypen dat Noord-Dalers (net zoals Holzreichers in het algemeen) vooral bier drinken en juist méér werken. Vaak worden Dalers "Les perturbateurs" genoemd, omdat problemen in de Daalse cultuur veelal besproken moeten worden.

Andere stereotype kenmerken die globaal worden toegeschreven aan Dalers zijn kalm, weloverwogen, betweterig, zuinig of het tegenovergestelde: Kwistig. Dalers staan ook wel bekend als competitief op sportgebied (met name de autoracerij en water- en wintersporten).

Er zijn ook grote regionale verschillen binnen Daalrijk: Zuid-Dalers (m.u.v. Koetan (unie)) gezien als zonaanbiddende luiaards, terwijl Noord-Dalers worden gezien als alleenlopers en zuinig. West-Dalers (m.u.v. Koetan) worden gezien als religieuze fanatici, terwijl Noordwest-Dalers vooral gezien worden als boeren en scheepvaarders en Oost-Dalers staan bekend als de mijners, waarbij ze allebei vaak omschreven worden als nors, stug, met de mening op de mouw gespeld.

Midden-Dalers worden vaak gezien als arrogant en naar binnen gekeerd, alsof alles om hun regio's draait: Waarschijnlijk omdat hier ook de federale overheid zetelt. Koetanen worden gezien als koppig maar ook als feestbeesten, ingegeven door hun sterke eigen identiteit t.o.v. vele andere regio's en unies binnen Daalrijk en onafhankelijkheidsstrijd.

Cultuur
Daalrijk: Cultuur van DaalrijkDaalse identiteitWerk
Geloof: spiralismeoptimistisch nihilisme
Gebouwen: luister
Volkeren: Koetanen
Subculturen:
Cultuur